HiPo Driver

Het is vrijdag de 13de en Kees is bezig met zijn 13de rijles. De vorige lessen gingen lekker, nu maar hopen dat deze les ook goed afloopt. Zodra Kees de eerste kruising oprijdt, komt de auto met gierende banden tot stilstand. “Kees!! Zag je dat niet man!! Dat ging net goed, waar zit je met je gedachte?”. Dat was Sjaak, de rijinstructeur van Kees, die zojuist een noodingreep heeft moeten uitvoeren. Kees vervolgt zijn weg en vraagt zich af waarom Sjaak eigenlijk op de rem trapte.

Aangekomen bij de rijschool nemen Sjaak en Kees de les van vandaag door. Opeens begrijpt Kees waarom Sjaak de noodingreep uitvoerde. Kees had de vrachtwagen die van rechts kwam over het hoofd gezien. Sjaak, waarom heb je me niet gewezen om de fout die ik daar maakte? Oww zegt Sjaak, ik ging er vanuit dat je die wel had gezien, Kees.

Zo gaat het echt niet...
Natuurlijk is de situatie van Sjaak en Kees uitvergroot en zal het niet zo extreem voorkomen. Helaas komt het vaak genoeg voor dat een rijinstructeur de aandacht op de weg moet houden. Op dergelijke momenten kan de feedback aan de leerling te kort schieten met als gevolg dat deze de informatie niet ontvangt.

Wat is HiPo Driver
HiPo Driver is een nieuwe manier van leren voor rijopleidingen en is gericht op maximale benutting van de leer- en reflectiemomenten van een leerling. Deze maximale benutting wordt bereikt door gebruik te maken van camerabeelden en het RAVE-principe. Na afloop van de rijles worden deze beelden met de leerling doorgenomen. Deze krijgt hierdoor een duidelijker beeld van de fouten en de correcte manier van autorijden.

Waar staat RAVE voor?
RAVE staat voor: Registreren, Analyseren, Verbeteren en Evalueren. In de markt van rijopleiding is de toepassing van dit principe de ideale methode om een leerling te laten reflecteren.

Wat heeft u als wens?
Een specifieke vraag voorleggen...
In contact komen met Broadband Equipment...
Terugkeren naar de projecten van Broadband Equipment...